Maatwerk orthesen
Wij maken uw orthesen op maat

De orthese heeft als doel, een ontlastende en ondersteunende functie, en of een corrigerende functie. Orthesen zijn te verkrijgen voor het gehele lichaam, de inzet van een maatwerk orthese is langdurig of permanent.

Een maatwerk orthese is een maatwerk product dat grotendeels met de hand vervaardigd wordt in onze eigen werkplaats door uw orthopedisch adviseur. Nadat het concept bepaald is door het behandelend team, uw medisch specialist, behandelend therapeut, uzelf, en de orthopedisch adviseur zal maatname plaats vinden. De maatname gebeurd veelal doormiddel van een gipsmodel, of maatname van het betreffende lichaamsdeel. De definitieve afwerking vindt plaats bij aflevering. Bij complexe producten vindt een tussentijdse pasafspraak plaats voordat het product afgeleverd wordt.

Wanneer u behoefte heeft aan een informatief gesprek om uw mogelijkheden te bespreken of voor een second opinion dan kunt u daarvoor gratis terecht bij een van onze orthopedisch adviseurs.
Bel voor een vrijblijvende afspraak 085 – 273 36 10 of maak gebruik van ons contactformulier.

Veelgestelde vragen over
Maatwerk Orthesen

Moet ik een verwijzing hebben voordat ik contact met u opneem?

Voor het aanmeten van een maatwerk orthese heeft u een verwijzing van uw revalidatiearts of orthopedisch-chirurg nodig. Deze verwijzing heeft u nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding van uw ziektekostenverzekering. Voor een adviesgesprek of een second opinion heeft u geen verwijzing nodig, u kunt daarvoor gratis terecht bij een van onze orthopedisch adviseurs. Bel voor een vrijblijvende afspraak 085–2733610.

Wanneer wordt het concept bepaald?

Het concept van uw orthese wordt over het algemeen samen met uw medisch specialist, uzelf en een medewerk(st)er van Ortho-technics samengesteld. Indien gewenst raadplegen wij ook uw behandelend therapeut om een optimaal functionerend product voor u te kunnen vervaardigen.

Hoelang duurt de maatname?

Na het intakegesprek volgt de maatname van uw orthese. Deze duurt tussen de 30 en 90 minuten en gebeurt doormiddel van een gips-model of een 3D meting, of maatname van uw maten.

Wanneer is mijn maatwerk orthese klaar?

De levertijd van uw maatwerk orthese bedraagt gemiddeld tussen de drie en vier weken. De proeffase van uw voorziening heeft invloed op de aflevertermijn. Wij doen er uiteraard alles aan om uw voorziening zo vlug mogelijk te leveren.

Worden er nog controle afspraken gepland?

Na het afleveren van uw orthese vindt er een controle plaats na twee a drie weken om uw bevindingen en tevredenheid over het product te bespreken en eventuele aanpassingen door te voeren. Om de kwaliteit van uw orthese nauwlettend te kunnen bewaken gedurende de gehele gebruikstermijn voeren wij minimaal een keer per jaar een controle uit. De controle afspraak wordt meteen bij aflevering van uw orthese gemaakt. Bij tussentijdse klachten of problemen kunt u zelf telefonisch een afspraak maken via 085–2733610.

Wat kost mijn maatwerk orthese?

Uw orthese wordt volledig vergoed vanuit uw basisverzekering, echter in Nederland kennen we een verplicht eigen risico. In 2024 is het verplicht eigen risico voor iedereen van 18 jaar of ouder € 385,00. Het eigen risico is dat deel van de zorgkosten dat u via de basisverzekering zelf moet betalen. Dit betekent dat u de eerste € 385,00 die u aan medische kosten maakt, zelf moet betalen. Het eigen risico kan verhoogt worden tot maximaal € 500,00.
Per zorgverzekeraar zijn de polisvoorwaarden anders, vooraf de polis raadplegen is raadzaam.