Tel: 085 - 273 36 10  |   Fax: 085 - 273 36 11  |   E-mail: [email protected]  |   Kijk bij ons binnen!

Orthopedisch corset.

Bij pijnklachten aan uw rug

ortho-corsetEen orthopedisch corset wordt voorgeschreven door uw medisch specialiste en wordt ingezet bij pijnklachten aan de rug met als doel uw pijnklachten te verminderen een hogere mate van functionaliteit en zelfstandigheid te verkrijgen.

Nadat het concept is bepaald en de keuze is gevallen op een maatwerkproduct zal de maatname door de orthopedisch adviseur plaatsvinden.
Veelal gebeurt de maatname door middel van het opmeten van uw maten, in enkele gevallen wordt er gekozen voor het maken van een gipsafdruk of een 3D scan. Het eindresultaat van het orthopedisch corset blijft altijd gelijk.

Wanneer de maatname heeft plaatsgevonden, zal het orthopedisch corset voor u vervaardigd worden.
Om te beoordelen of het orthopedisch corset passend is zal er een tussentijdse passing plaats vinden.
Wanneer de tussentijdse passing goed is zal het corset worden afgewerkt voordat het wordt afgeleverd.
Doordat de vervaardiging van uw orthopedisch corset een maatwerkproces is en er een tussentijdse passing plaats vindt is de levertijd gemiddeld drie weken.

Wanneer u behoefte heeft aan een informatief gesprek om uw mogelijkheden te bespreken of voor een second opinion dan kunt u daarvoor gratis terecht bij een van onze orthopedisch adviseurs. Bel voor een vrijblijvende afspraak 085 – 273 36 10 of maak gebruik van ons contactformulier.
 

Veelgestelde vragen over orthopedisch corsetten

Heb ik een aanvraagformulier verstrekkingen nodig voor een orthopedisch corset?

Voor het aanmeten van een orthopedisch corset heeft u een verwijzing nodig van uw medisch specialist. Bij herhalingen of een wisselvoorziening geldt over het algemeen dat een aanvraag via uw huisarts voldoende is. Vooraf informeren bij uw ziektekostenverzekeraar voor de voorwaarde wordt altijd geadviseerd. U kunt altijd bij ons terecht voor een kosteloos adviesgesprek. Bel voor een vrijblijvende afspraak 085–2733610.

Hoelang duurt de maatname?

Het aanmeten van uw orthopedisch corset duurt ongeveer 45 minuten. U krijgt tijdens de maatname uitleg over hoe de maatname zal verlopen en wij houden rekening met eventuele fysieke beperkingen. De maatname kan op een aantal manieren uitgevoerd worden, aan de hand van uw maten via een maatname-formulier, maken van een gipsafdruk, of door middel van een 3D scan.

Wanneer is mijn orthopedisch corset klaar?

De levertijd bedraagt maximaal 3 werkweken dit is inclusief de proefpassing. Wanneer een extra proefpassing tussentijds noodzakelijk blijkt, kan de levertijd langer zijn. Uiteraard doen wij er alles aan om uw orthopedisch corset zo vlug mogelijk te leveren.

Wordt er nog een controle afspraak gepland?

Na gemiddeld drie weken, na het afleveren van uw orthopedisch corset, vindt er een controle-afspraak plaats. De controle-afspraak wordt meteen bij aflevering gemaakt. Een orthopedisch corset heeft een lichaamsondersteunend en corrigerend effect op de wervelkolom, dit kan ertoe leiden dat een gewenningsperiode noodzakelijk is. Geadviseerd wordt dan ook deze met uw behandelaar te bespreken. Mochten er eerder problemen optreden dan kunt u contact opnemen via: 085–2733610.

Wordt mijn orthopedisch corset vergoed?

Uw orthopedisch corset wordt volledig vergoed vanuit uw basisverzekering, echter in Nederland kennen we een verplicht eigen risico. In 2017 is het verplicht eigen risico voor iedereen van 18 jaar of ouder € 385,00. Het eigen risico is dat deel van de zorgkosten dat u via de basisverzekering zelf moet betalen. Dit betekent dat u de eerste € 385,00 die u aan medische kosten maakt, zelf moet betalen. Het eigen risico kan verhoogd worden tot maximaal € 500,00.
Per zorgverzekeraar zijn de polisvoorwaarden anders, vooraf de polis raadplegen is raadzaam.

Wij helpen u vooruit - Bij Ortho-technics staat de klant centraal
Back to Top