Epithese
Een siliconenprothese op maat

Een amputatie door een ongeval of een aandoening aan uw vinger, hand of deel van uw voet is een ingrijpende gebeurtenis. De komende periode werkt u met een deskundig multidisciplinair team aan uw herstel. Een epithese kan u hierbij helpen.

Een epithese maakt het weer mogelijk om dagelijkse handelingen uit te voeren en voorwerpen vast te pakken.

Maatwerk en levensecht

De epithese is een siliconenprothese met een levensechte uitstraling. Daardoor is een epithese bijna niet van echt te onderscheiden en valt deze nauwelijks op. Een epithese is maatwerk en wordt volledig met de hand gemaakt.

Tijdens het adviesgesprek worden uw behoeften besproken en wordt er samen gekeken naar de mogelijkheden. De epithese wordt zorgvuldig door uw orthopedisch adviseur aangemeten. Eerst wordt er een afdruk gemaakt van het aangedane lichaamsdeel om zo een optimale pasvorm te realiseren. Ook wordt de kleur van uw huid bepaald om deze zo goed mogelijk te benaderen.

Vervolgens wordt er bepaald of een proeffase noodzakelijk is, waarna de definitieve, levensechte epithese gemaakt wordt. Tijdens deze periode zal u door uw orthopedisch adviseur volledig worden geïnformeerd over de vervolgfase. Er vinden diverse controlemomenten plaats om ervoor te zorgen dat de epithese perfect past.

Meer weten over epithesen, of heeft u behoefte aan een second opinion? Bel voor een vrijblijvende afspraak bij één van onze orthopedisch technologen: 085 – 273 36 10, of maak gebruik van ons contactformulier.

Veelgestelde vragen over Epithese

Moet ik een verwijzing hebben voordat ik contact met u opneem?

Voor het aanmeten van een epithese heeft u een verwijzing van uw revalidatiearts of orthopedisch-chirurg nodig.  Deze verwijzing heeft u nodig om in aanmerking  te komen voor vergoeding van uw ziektekostenverzekering. Voor een adviesgesprek of een second opinion heeft u geen verwijzing nodig, u kunt daarvoor gratis terecht bij een van onze orthopedisch adviseurs. Bel voor een vrijblijvende afspraak op 085–2733610.

Wanneer wordt het concept bepaald?

Het concept van uw epithese  wordt over het algemeen samen met uw medisch specialist, uzelf en een medewerk(st)er van Ortho-technics samengesteld. Indien gewenst raadplegen wij ook uw behandelend therapeut om een optimaal functionerend product voor u te kunnen vervaardigen.Wanneer u eerder een epithese heeft ontvangen en deze mag vervangen worden kan het concept meteen worden bepaald.

Wanneer is uw maatwerk epithese klaar?

Dit is afhankelijk van de testfase van uw proefepithese. De proefepithese is binnen 3 weken klaar dan beging  de testperiode. Ervaring laat zien dat veelal binnen 3 maanden na de maatname van de proefepithese  de levensechte epithese klaar is. Uiteraard is dit mede afhankelijk van de aard, en of dit het een eerste voorziening betreft of niet.

Worden er nog controle-afspraken gepland?

Tijdens de proefperiode en en na het afleveren van de levensechte epithese vindt er een controle plaats na twee a drie weken om uw ervaring en tevredenheid over de epithese te bespreken.  Om de kwaliteit van uw epithese nauwlettend te kunnen bewaken gedurende de gehele gebuikerstermijn voeren wij minimaal per jaar een controle uit. Bij tussentijdse klachten op problemen of vragen kunt u zelf telefonisch een afspraak maken via 085-2733610.

Wat kost mijn maatwerk epithese?

Uw epithese wordt volledig vergoed vanuit uw basisverzekering. In Nederland kennen we echter wel een verplicht eigen risico van € 385,-.