Silverrings
Van hoogwaardig Sterling zilver

Silverrings zijn zilveren spalkjes in de vorm van een sierlijke ring of polsspalk die worden ingezet bij chronische aandoeningen of beperkingen van uw vingers of hand. Wanneer een Silverring voorziening is voorgeschreven door uw behandelend specialist zal de orthopedisch adviseur de maatname uitvoeren. De maatname gebeurt door middel van pasringen, indien nodig zal er een gipsafdruk gemaakt worden, de maatname duurt gemiddeld tussen de 30 en 60 minuten.

Uw Silverring wordt vervaardigd van hoogwaardig Sterling zilver en zal volgens de laatste inzichten voor u op maat vervaardigd worden. Aangezien de Silverring een maatwerk product is vervaardigd door de zilversmid bedraagt de levertijd gemiddeld drie weken.
Door de open constructie van de Silverring heeft het nagenoeg geen invloed op het transpiratie systeem, hierdoor treden er vrijwel geen huidirritaties of allergieën op.

Uw Silverring is een voorziening welke een corrigerend effect heeft op uw vinger, hand en pols. Het is dan ook raadzaam om de gebruiksduur geleidelijk op te voeren dit in overleg met de orthopedisch adviseur, de therapeut of uw behandelend specialist.
Na ongeveer drie tot vier weken vindt er een controle afspraak plaats. De controle afspraak wordt meteen bij aflevering van uw Silverring gemaakt.

Wanneer u behoefte heeft aan een informatief gesprek om uw mogelijkheden te bespreken of voor een second opinion dan kunt u daarvoor gratis terecht bij een van onze orthopedisch adviseurs.
Bel voor een vrijblijvende afspraak 085 – 273 36 10 of maak gebruik van ons contactformulier.

Veelgestelde vragen over Silverrings

Heb ik een aanvraagformulier verstrekkingen nodig voor een silverringsplint?

Voor het aanmeten van een silverringsplint heeft u een aanvraagformulier verstrekkingen nodig van uw medisch specialist. Deze aanvraagformulier verstrekkingen heeft u nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding van uw ziektekostenverzekering. Voor een adviesgesprek of een second opinion heeft u geen verwijzing nodig, u kunt daarvoor gratis terecht bij een van onze orthopedisch adviseurs. Bel voor een vrijblijvende afspraak 085–2733610.

Hoelang duurt de maatname van een silverringsplint?

De maatname gebeurt tijdens de intake door middel van pasringen. Indien nodig zal er een gipsafdruk gemaakt worden, dit zal ongeveer 30 tot 60 minuten duren.

Wanneer is mijn silverringsplint klaar?

De levertijd van uw silveringsplint bedraagt in de regel 15 werkdagen.

Wordt er nog een controle afspraak gepland?

Na gemiddeld drie weken na het afleveren van uw silverringsplint vindt er een controle plaats. De controle-afspraak wordt meteen bij aflevering gemaakt. Uw silverringsplint is een voorziening welke een corrigerend effect heeft op uw vinger hand of pols. Het is dan ook raadzaam om de gebruiksduur geleidelijk op te voeren in overleg met onze adviseur, de therapeut of uw behandelend specialist. Mochten er eerder problemen optreden dan kunt u contact opnemen via: 085–2733610.

Wordt mijn silverringsplint vergoed?

Uw silverringsplint wordt volledig vergoed vanuit uw basisverzekering, echter in Nederland kennen we een verplicht eigen risico. In 2024 is het verplicht eigen risico voor iedereen van 18 jaar of ouder € 385,00. Het eigen risico is dat deel van de zorgkosten dat u via de basisverzekering zelf moet betalen. Dit betekent dat u de eerste € 385,00 die u aan medische kosten maakt, zelf moet betalen. Het eigen risico kan verhoogt worden tot maximaal € 500,00.
Per zorgverzekeraar zijn de polisvoorwaarden anders, vooraf de polis raadplegen is raadzaam.