Steunzolen
Extra ondersteuning kan uw klachten verminderen

Onze voeten houden ons gedurende ons leven op de been, maar krijgen vaak niet de aandacht die nodig is. Meer dan 50% van de mensen krijgt te maken met voet- knie- of rugproblemen, waardoor klachten kunnen ontstaan zoals vermoeide of branderige voeten, hielspoor, kramp, holvoeten en platvoeten.

Steunzolen kunnen uw voeten de extra ondersteuning bieden die nodig is om deze klachten te verminderen.

Steunzolen op maat

Steunzolen zijn op maat gemaakte voetbedden die u in uw schoenen draagt. Ze ondersteunen de voetbogen en zorgen voor optimale drukverdeling en zo nodig correctie. Steunzolen worden los in het schoeisel gedragen en kunnen makkelijk in verschillend schoeisel gedragen worden.

Welke steunzolen het beste bij u passen is heel persoonlijk. Daarom staan onze orthopedisch technologen voor u klaar om u te adviseren.Tijdens een intakegesprek  bespreken we uw klachten, uw behoeften en uw wensen en kijken we welke steunzolen voor u het meest geschikt zijn.

De maatname gebeurt door middel van een voetdrukmeeting. Dit kan een blauwdruk of scanmeeting zijn die de voetvorm inzichtelijk maakt. Daarna worden de steunzolen vervaardigd. Het duurt ongeveer twee weken voordat u de steunzolen krijgt. Bij aflevering controleert de orthopedisch technoloog de pasvorm en wordt bekeken of de zolen goed in de schoenen passen.

Bel voor een vrijblijvende afspraak bij één van onze orthopedisch technologen: 085 – 273 36 10, of maak gebruik van ons contactformulier.

Veelgestelde vragen over Steunzolen

Welke soorten steunzolen zijn er?

Er is een ruim aanbod aan steunzolen voor zowel volwassenen als kinderen. Steunzolen voor dagelijks gebruik bijvoorbeeld draagt u in uw confectieschoenen en verminderen de (pijn) klachten. Sportsteunzolen voor o.a. wielrennen en hardlopen, zijn net even anders door het gebruik van andere en specifieke materialen voor een optimale sportprestatie

Welke schoenen moet ik aandoen tijdens het intakegesprek?

Het is belangrijk dat u de schoenen die u draagt en wilt gebruiken meeneemt ter beoordeling. Wij kunnen aan uw schoenen namelijk veel aflezen over uw looppatroon.

Wat kosten steunzolen?

Steunzolen kosten € 165,- per paar. De prijs is inclusief alle afspraken die nodig zijn om uw steunzolen naar wens te maken. Bij ontvangst betaalt u de kosten rechtstreek aan Ortho-technics. U declareert zelf de factuur bij uw zorgverzekeraar. Steunzolen kunnen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering, controleer vooraf de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

Moet je wennen aan steunzolen?

Steunzolen kunnen in eerste instantie vreemd aanvoelen. U bent de correctie en het dragen ervan niet gewend. We raden dan ook een inlooptijd aan, waarbij u het gebruik geleidelijk opbouwt in ongeveer een week.

Hoelang gaan steunzolen mee?

Afhankelijk van gebruik gaan de steunzolen gemiddeld één tot twee jaar mee. Jaarlijkse controle is aan te raden om uw steunzolen te controleren op slijtage en of de steunzolen nog goed passen.