Klantverhaal Bojan Nikolić

“Mijn prothese maakt het weer mogelijk om vader te zijn voor mijn kinderen en een man voor mijn vrouw.”

Toen Bojan in 2020 Covid kreeg, traden er onverwachte complicaties op. Hij kwam terecht op de IC en verloor een voet en een deel van zijn kuit. Via Ortho-technics kreeg hij een prothese en een orthese aangemeten. “Mijn prothese helpt me, hoewel ik hem natuurlijk liever niet nodig had gehad.”

“Ik was gewoon een gezonde man, zonder achterliggende klachten”, vertelt Bojan. “Toen ik Covid kreeg, reageerde mijn immuunsysteem overdreven op het virus. Het sloeg op hol en mijn lichaam kwam terecht in een shocktoestand. Ik lag tweeënhalve week op de IC in coma en heb het ternauwernood overleefd. Tijdens mijn verblijf op de IC zijn mijn rechtervoet en een deel van mijn kuit afgestorven. Ineens had ik een prothese nodig.”

Van revalidatie naar prothese
Via de revalidatie bij Adelante kwam Bojan terecht bij Ortho-technics waar hij met Frank Theunissen en Ellis van Luijk het proces aanging om een prothese en een orthese aan te meten. Het begin van een compleet nieuw hoofdstuk en een weg die niet zonder obstakels is, vertelt Bojan. “Voor mij is het een kwestie van het zo draaglijk mogelijk maken van mijn handicap. Mijn prothese helpt me daarbij, maar je hebt hem natuurlijk liever niet nodig. Elke dag haat ik de prothese en orthese, maar tegelijkertijd ben ik er dankbaar voor, want ik hoef niet in een rolstoel te zitten voor de rest van mijn leven.”

Technologie geeft vrijheid
Bojan beschrijft het contact met Ortho-technics als een warm bad. Ik voelde me gehoord door Frank en Ellis. Het zijn echt vakmensen, maar absoluut met aandacht voor de mens achter de client. Waar ik me vooral over verbaasd heb is de technologie die erbij komt kijken. Ongelofelijk hoeveel innovatie er heeft plaatsgevonden en hoeveel technologie er in een prothese zit, om ervoor te zorgen dat ik zoveel mogelijk kan blijven doen wat ik wil doen. Door mijn prothese kan ik weer vader zijn voor mijn kinderen en een man voor mijn vrouw. Zonder de prothese zou ik meer een belemmerende factor zijn en zou een terrasje pakken of samen wandelen niet zomaar kunnen. Uiteindelijk geeft die technologie me de vrijheid om mijn leven te leiden.”