Klantervaring Joep Cluitmans

“Mijn epithese is zowel functioneel als onopvallend.”

Joep Cluitmans verloor een deel van zijn duim als gevolg van een ongeval. Nadat hij onder behandeling was bij een plastisch chirurg, nam hij contact op met Frank Theunissen van Ortho-technics. “De wond was zover genezen”, vertelt Joep. ”En daar houdt het voor een plastisch chirurg op. Ik wilde weten of er voorzieningen waren die me konden helpen bij het zo goed mogelijk oppakken van mijn dagelijkse bezigheden, en die zijn er.”

“Frank vertelde me dat ik baat zou kunnen hebben bij een epithese. De siliconenprothese vervangt het verloren deel van mijn duim en is bijna niet van echt te onderscheiden.” Joep verbaasde zich over het feit dat de epithese in de eigen werkplaats van Ortho-technics werd vervaardigd. “De meeste instrumentmakers besteden dat uit, omdat het een specifieke kennis vereist. Een epithese moet natuurlijk precies passen, maar de cosmetische eisen zijn ook heel hoog.”

Koffiedrinken met één hand
Na een grondig aanmeetproces ontving Joep zijn epithese die het overgevoelige einde van zijn duimstomp beschermt, lengte toevoegt en er ook nog eens goed uitziet. “Vóór mijn epithese, had ik twee handen nodig om een kop koffie op te pakken, nu kan dat met één hand. Bij koken en klussen kan ik hem niet missen. De epithese zelf valt nauwelijks op en dat krijg ik ook terug van anderen; dat ze niet eens hadden gezien dat ik een epithese draag.”

Persoonlijke aandacht en snelle service
Als Joep terugkijkt op het aanmeetproces spreekt hij vol lof. “Het vakmanschap van de orthopedisch technologen is ongelofelijk. Met ontzettend veel liefde en aandacht werd de epithese gemaakt op mijn lichaam. Wat ik ook heel fijn vond, is dat de service snel is doordat alles in huis geregeld kon worden bij Ortho-technics. De lijnen zijn hier kort en als er iets aangepast moet worden, kan dat vaak al meteen. Maar het meest opvallend is de persoonlijke aandacht. Ik voel me geen klant, maar echt gezien als mens.”

Meer weten over de mogelijkheden van een epithese? We helpen u graag vooruit.